Abandonat

M’agrada el so de les meves passes sobre els terres de sorra i pedres. Em relaxa aquest murmuri sord i constant, i la quietud i el silenci d’aquest edifici acompanyen a aquesta relaxació.

Des de l’exterior, aquestes ruïnes descansen igual que l’esquelet d’un ésser gegant. Malgrat el deteriorament i els danys soferts per la traïció i el temps, les seves restes encara són capaces de xiuxiuejar lleument per recordar-nos la grandesa del seu passat. Una grandesa ja passada i caduca.

Feia molt temps que no visitava aquestes ruïnes, encara que en el més profund del meu pensament, no he arribat a abandonar-les ni un sol dia. Però tot és ara diferent. L’estat de l’edifici a penes ha canviat des que vaig presenciar el seu esfondrament, però l’energia, la calor que encara quedava als seus racons, ja gairebé s’ha esvaït del tot. Fins i tot els llums encara vius, els fragments que es conserven pel desig de ser conservats, es dilueixen a poc a poc i dia rere dia.

Els records del que es va cremar fins al fons són cada vegada més borrosos. Rostres, mirades, sons, olors, tot va desapareixent i les sensacions que abans es mantenien vives, comencen a barrejar-se i confondre amb les vagues sensacions dels falsos records i dels somnis.

Lluny d’angoixar-me, aquest pensament em relaxa, em dóna pau. Aquesta sensació de dissolució no suposa una pèrdua realment, només un tancament, un capitulació d’alguna cosa angoixant.

Suposo que ha de ser aquesta la sensació de quan s’experimenta allò que la gent anomena “perdonar però no oblidar”.

I el que segueix viu? Segueix viu perquè així ho desitjo, i per això m’entristeix veure que s’apaga poc a poc, malgrat tot. Potser és el que ha de passar. Potser hagi de apagar tot sense més, igual que es va ensorrar tot sense més, sense que jo mogués un dit per evitar-ho, només per no quedar sepultat. Potser de la mateixa manera que ja va passar, sigui el més just.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s