Apuntant baix

Des que vam començar a prendre’ns seriosament la nostra batalla per netejar la rolesfera de les mans interessades del sistema que adopten la forma d’editorials voltor, toxicitat egoista i actes fraudulents; hem treballat sempre a nivell del sòl sense deixar de mirar cap amunt. Tallers, partides, xerrades i tot el rol enfocat des de la creativitat i el pensament crític, deixant de banda el clientelisme i el mercantilisme tan estesos a casa nostra, tot sempre a nivell de barri, a nivell local i veïnal; però sempre amb el punt de mira posat en els grans grups amb interessos i la gent amb tant de temps llibre com interès en què no aconseguim funcionar.

Però m’adono que no només la cara fosca de la rolesfera s’amaga en els grups editorials i rere els interessos econòmics, també s’oculta a nivells més baixos, en grups de rol d’amics, en petits actes locals i iniciatives de poc calat, i no adopta la forma de cap ombra empresarial, sinó la de l’ego personal. Persones que fan servir i creen grups de rol per alimentar els seus egos controlant el seu camí, imposant els seus mètodes i els seus interessos i sumant-se en major o menor mesura al circ neoliberal que impera encara en la nostra estimada rolesfera.

Algunes d’aquestes persones no es molesten molt en ocultar-se, però altres tapen les seves intencions darrere de grans discursos. Parlen de boicot mentre engreixen més i més a les editorials i als grups que tant critiquen. Parlen d’organització horitzontal quan pressionen i imposen i s’atribueixen sense escrúpols medalles col·lectives o que directament no els pertanyen. Parlen del mal funcionament dels grans actes, dels canvis que necessiten, però s’acovardeixen més enllà de meres reformes o canvis sense pes, temoroses de perdre el tros d’aquest “paradís” de l’ego que se’ls ha lliurat. Tot i omplir-se la boca de Revolució, treballen perquè els canvis il·luminin els seus rostres, però no canviïn de veritat les coses, actuant com si d’ONGs es tractessin.

La reflexió em porta a pensar com podem combatre aquesta toxicitat egòlatra que corca el món del rol a nivells modestos (de la mateixa manera que també corca els moviments d’esquerres i les iniciatives transformadores), i llavors veig que ja ho estem fent.

Amb el nostre treball enterament horitzontal i fomentant la lliure associació individual per crear un col·lectiu que no dilueixi aquestes individualitats impedim el sorgiment de “gurus” i profetes que prenguin les regnes del moviment per als seus propis interessos, a més de prevenir qualsevol tipus de discriminació de classe o edat en donar el mateix estatus a totes les persones que hi participen, siguin menors o majors en edat o experiència. La nostra base creada sobre un pensament crític i antisistema amb plantejaments basats en la creativitat i els jocs de rol com a eina social, educativa i transformadora impedeixen la contaminació d’interessos econòmics, que sumada a la manca de segells o banderes que ens identifiquin com a grup fan inviable qualsevol ofensiva per apoderar-se dels nostres esforços com si d’una marca es tractés.

Som una col·lectivitat d’individualitats lliurement associades que no obliden mai ni allò col·lectiu ni l’individual, i treballem constantment deixant fora la toxicitat empresarial i la metzina dels egos personals. Penso en com podem combatre el que afligeix ​​i destrueix la nostra comunitat, i m’adono que ho fem sense adonar-nos, de forma natural.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s